Maailman ainoo kurmettiruaka, jota saa syärä pipa päässä:

MUSTAMAKKARA

[Ruotsi]
SVARTKORV
[Englanti]
BLACK SAUSAGE
[Ranska]
BOUDIN NOIR
[Saksa]
SCHWARZWURST

[KATTONÄÄS]

HOME



Mustamakkarakirja Tampere-Seurasta

Mustamakkara on verimakkara, jota tiedetään valmistetun jo 1500-luvulla.
Tämän perinneruuan ovat tamperelaiset omineet tavalla tai toisella
omaksi nimikkoruuakseen. On aivan turhaa voimien haaskausta väittää vastaan.

Ennen vanhaan sitä valmistettiin yleisesti syksyllä lahtiaikaan.
Lihaa, ryynejä tai jauhoja ja verta sekoitettiin massaksi, joka työnnettiin suoliin.
Tavallisimmin makkarat keitettiin muuripadassa, joskus paistettiin uunissa olkien päällä.

Nykyisin kypsentäminen tapahtuu useimmiten paistamalla.
Näillä sivuilla on hiukan faktaa ja paljon fiktiota mustastamakkarasta.
Otamme ilomielin sähköpostilla vastaan lisää tietoa tästä herkusta.
inforeklaamikari.fi

Bookmark and Share




24.8.2010

Kaikki tiedot sitoumuksetta

reklaamikari






.